Zuivelboerderij “de Kern”

In september 2004 hebben Gertoin en Astrid van Dal zuivelboerderij “de Kern” overgenomen van Toon en Jana van Dal. De boerderij had zijn oorsprong in het centrum van Drunen aan het Raadhuisplein. Doordat de locatie in het centrum te klein werd en daar geen toekomst was voor de boerderij, is de boerderij verhuisd naar de Overstortweg 7 (tussen Drunen en Waalwijk). Januari 1997 zijn alle koeien verhuisd naar hun nieuwe stal. De stal voldoet aan de toen gestelde milieueisen. 

De zuivel is een uit de hand gelopen hobby. Ruim 30jaar geleden maakte ze al kaas en zuivelproducten bij “de Kern”. Op dit moment lopen er 110 melkkoeien die twee maal per dag gemolken worden (5:30uur en 18:00uur). Daarbij hebben we ook nog 80 stuks jongvee. Alle melkkoeien zijn geboren op de boerderij. Wij fokken onze koeien zelf op. Er zullen ook nooit koeien aangekochte worden. Dit om ziektes uit te sluiten.

Het grootste deel van de melk wordt opgehaald door Friesland-Campina. Klein gedeelte wordt door Astrid verwerkt tot ambachtelijke zuivelproducten. Deze producten worden dan ook verkocht in eigen winkel en in verschillende (boerderij)winkels. Ook de horeca gebruikt oa onze melk voor de lekkerste cappuccino’s.
In maart is onze volle boeren kwark uitgeroepen in de categorie overige zuivel tot de beste van Nederland. In onze winkel vindt u nog volop andere producten zoals, streekproducten van de Duinboeren, boerderij-ijs, limousinevlees, jam’s, mosterd en nog veel meer.
Ook zijn gespecialiseerd in kerst-en relatiegeschenken. Deze kunt u bij ons zelf samenstellen. Wij helpen u graag om er een leuk en origineel geschenk van te maken.
                             
Op afpraak kunnen mensen ook met groepen op excursie komen. Wij vertellen en laten u dan alles zien op en over ons bedrijf.

Als u in onze winkel bent mag u ook altijd de stal in lopen om bij de koeien en kalfjes te kijken. Kijk ook eens op www.zuivelboerderijdekern.nl of volg ons op facebook.

Openingstijden

Ma : 09.00 - 13.00
Di : 09.00 - 17.00
Wo : 09.00 - 13.00
Do : 09.00 - 18.00
Vr : 09.00 - 18.00
Za : 09.00 - 16.00
Zo : Gesloten

Adresgegevens

Zuivelboerderij de Kern
Overstortweg 7
5151 AD Drunen
0416 - 380312
 
- - - 
Terug naar boven