d’Oultremontcollege Drunen

School voor mbo, mavo, havo, atheneum, gymnasium, technasium  (havo & vwo). 
Bij het d’Oultremontcollege In Drunen willen we graag het beste in je naar boven halen. Daarom bieden wij je alle ruimte om je talenten te ontdekken én te ontwikkelen. Daarnaast vinden we het natuurlijk belangrijk dat je je veilig voelt op onze school.Of dat wel kan op zo’n grote school? Zeker! Uit de enquêtes die we regelmatig op school houden, blijkt dat de kinderen en de ouders onze school als zeer veilig ervaren. Onze resultaten zijn goed te noemen en altijd boven het landelijk gemiddelde.
Samen behalen we het beste resultaat voor jou
Als je klaar bent met de basisschool, wil je natuurlijk wel terechtkomen op een school waar je je helemaal welkom voelt. Zo’n school is het d’Oultremontcollege in Drunen. De enige school voor voortgezet onderwijs in de gemeente Heusden; goed en veilig bereikbaar.
 
Waarom? Allereerst omdat je bij ons heel veel te kiezen hebt: je kunt naar het vmbo (alle leerwegen), de mavo, de havo, het atheneum, het gymnasium en zelfs het technasium (voor havo en vwo).
 
Bovendien dagen wij je niet alleen uit in de lessen, maar ook daarbuiten. We organiseren allerlei creatieve activiteiten, zoals het bekende d’Oultre d’Art en d’Oultre Dance. Maar ook sportevenementen (o.a. Mission Olympic), feesten en excursies. ‘Sport en Kunst na school’ ondersteunen ons daarbij. En iedere leerling gaat bij ons op kamp en maakt een buitenlandse reis. We hebben een prachtig modern schoolgebouw dat helemaal is ingesteld op werken met computers en de meest uiteenlopende praktijklessen.
 
In de hele omgeving is er geen enkele andere school die zoveel onderwijsvormen in huis heeft. Dus dat betekent voor jou: alle kansen om het beste resultaat te halen… samen met ons natuurlijk!
 
Een school die alles in huis heeft:
- goede resultaten met de eindexamens op alle afdelingen
- van vmbo tot gymnasium: alles in huis
- technasium: voor havo- en vwo-leerlingen die op een slimme manier onderzoeken en ontwerpen willen combineren
- huiswerk maken onder toezicht (gratis)
- bijles in het project ‘Bovenbouw helpt Onderbouw’
- Sport en kunst na school


Jij gaat naar school in een mooi en modern gebouw
Onze school heeft een prachtig gebouw, waarvan in 2014 een deel vernieuwd is met o.a. een Open Leercentrum en een nieuwe technasium werkplaats. In deze nieuwbouw is ook een collegezaal voor de leerlingen die over een paar jaar op het mbo, het hbo of universiteit ook colleges gaan volgen. We hebben daardoor alles wat nodig is om op een moderne manier les te geven. Er zijn computerlokalen voor alle afdelingen. Maar ook een compleet ingerichte keuken en een kapsalon. En er komt nog meer! Naast onze school wordt een grote nieuwe sporthal gebouwd. Onze school ligt als het ware in het park.
 
vmbo
De leerlingen op de afdeling vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg kunnen kiezen voor de ict-route of zorg & welzijn. Bekwame docenten en goed ingerichte vaklokalen zijn aanwezig om jou in dit vak tot een expert te maken.

De leerlingen die de theoretische leerweg (mavo) volgen, stromen door naar het hoogste niveau van het middelbaar beroepsonderwijs of naar 4 havo op onze eigen school.

Havo                                                                                                                                            
De leerlingen van het havo hebben in vijf jaar laten zien dat ze naar het hoger beroepsonderwijs kunnen. Een aantal stroomt op onze school door naar 5 vwo. Ook bij het havo zijn de resultaten van onze school boven het landelijk gemiddelde.

Gymnasium
Het gymnasium is echt iets voor leerlingen die extra uitgedaagd willen worden en ook goed zijn in talen; je leert onder andere Latijn en Grieks en daar kun je op allerlei manieren plezier van hebben. Bij het leren van andere talen, maar ook als je medicijnen, biologie of rechten gaat doen.
 
Technasium
Wil je architect of bouwkundige worden of iets gaan doen in de exacte vakken? Dan is het technasium een goede keuze. Je werkt aan bijzondere projecten (zoals het bouwen van een energiezuinig huis) waarbij het vak Onderzoek & Ontwerpen vanaf klas 1 vwo en havo/vwo centraal staat. Een unieke mix tussen theorie en praktijk. Het technasium is er voor havo en vwo.
 
Versterkt Engels
Op het d’Oultremontcollege kun je vanaf het eind van klas 1 Versterkt Engels volgen. Deze extra les Engels is bedoeld voor onze excellente leerlingen uit klas 2 en hoger. Tijdens deze lessen wordt je voorbereid op de internationaal erkende certificaten Cambridge English.
 
Wil je meer weten over het d’Oultremontcollege of wil je de school eens van binnen bekijken, neem dan contact met ons op.

Adresgegevens

D’Oultremontcollege
Dillenbrugstraat 46
5151 GL Drunen
0416 - 374448
Terug naar boven