Insig Coaching

Coaching met een therapiehond:
Insig-coaching is specialist in het coachen van kinderen en jongeren met leer- en/of gedragsproblemen. We helpen bij het in beeld brengen van de hulpvraag en voeren een passend begeleidingstraject uit. We doen dit met passie en we werken vanuit wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen. Hierbij zetten wij regelmatig onze therapiehond Simba in.
Insig coaching helpt ook in het opleiden van therapiehonden in een gezin specifiek afgestemd op de wensen van een kind, biedt huiswerkbegeleiding en Cito-trainingen, geeft lezingen en cursussen. 

Waarom begeleiding met therapiehond
Honden zijn in staat om razendsnel een inschatting te maken van hoe het met je gesteld is. Een hond voelt dwars door alle sociale wenselijkheid en maskers heen. Een hond reageert op jouw intenties en op jouw emoties. Een hond is puur en velt daarbij geen waardeoordeel. Een hond geeft aan jou terug, door de manier waarop hij zich gedraagt ten opzichte van jou. Eerlijk en zonder be- of veroordeling. In het contact met honden word je jezelf bewust van je eigen gedrag door eerlijk en neutraal te kijken naar de reactie van de hond op jou. Je krijgt als ware een spiegel voor.
Niet iedere vorm van coaching en of therapie die wij aanbieden is met inzet van een therapiehond. Dit is per coachingsvraag afhankelijk en in overleg.

Voorbeelden van sociaal-emotionele training:
- Werken aan zelfverzekerdheid
- Acceptatie
- Grenzen aan geven
- Leren communiceren
- Omgaan met onverwachte situaties
- Beter contact maken
- Omgaan met woede
- Rots en Water training
Autismebegeleiding
Dankzij de inzet van een autismebegeleidingshond werken we veel met het coachen van kinderen en jongeren met een stoornis uit het autistisch spectrum.

Hoogsensitiviteit
Veel kinderen/ jongeren zijn hooggevoelig. In de huidige maatschappij speelt de vraag wat hooggevoeligheid is steeds sterker. Klachten hiervan lijken vaak op burn-out verschijnselen. Insig coaching erkent hoogsensitiviteit en leert kinderen en jongeren hiermee om te gaan. In de huidige prikkelvolle samenleving is dit van groot belang. 

Trainingen op scholen en zorginstellingen:
Al onze trainingen kunnen worden naar wens aangepast en kunnen indien nodig in groepsverbanden gegeven worden.

Voor meer informatie neem contact met ons op.
Alle coachsessies worden op maat en naar uw wensen aangeboden. Hierbij is het doel waar we naartoe gaan werken de leidraad.

Adresgegevens

Insig-coaching
Pieter de Hoogstraat 14 
5151 WH Drunen
06 - 30431633
 
- - - 
Terug naar boven