Yoga is Yoga

Hatha yoga, Poweryoga en Zwangerschapsyoga bij ‘Yoga is Yoga’
 
Yoga is géén religie, maar een filosofie.
Yoga is géén sport, maar fysiek zorgt yogabeoefening wél voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse.
Yoga kun je zien als een methode die je leert je geest tot rust te brengen. Daarnaast bevordert het je gezondheid, hierdoor kom je beter in balans met jezelf en met je omgeving.

Oorspronkelijk is yoga afkomstig uit India en de oorsprong bestaat al duizenden jaren. In het westen is er meer aandacht voor de beoefening van yoga sinds de laatste helft van de 20e eeuw.
Er bestaan verschillende yogavormen, maar in Europa wordt voornamelijk Hatha yoga beoefend: de yoga van de stilstaande houdingen. Waarbij je tussendoor ook ruimte krijgt een houding ‘na te voelen’.
 
Naast Hatha yoga (de ‘gewone’ yoga), kun je bij ons ook terecht voor Power yoga en zwangerschapsyoga. Bij Poweryoga volgen de houdingen zich in een serie op. Poweryoga is een meer fysieke vorm van yoga. Het verschil tussen een Hatha yogales en een poweryogales is dat je bij Poweryoga een speciale adembeweging (ujjayi) gebruikt en bepaalde spiergroepen (banda’s) activeert en vasthoudt tijdens de serie.
De lessen bij Zwangerschapsyoga zijn doorlopend, je kunt op elk moment tijdens je zwangerschap starten (de meeste dames starten vanaf ca. 20 weken). Maar wil je zeker zijn van een plaats schrijf je dan ruim voor die tijd in. Inschrijven kan vanaf 10 weken. Tijdens de les wordt er aandacht besteed aan: ademhaling, houding, oefeningen (yoga-houdingen), bekkenbodem-oefeningen, bevalling, opvangen weeën, ontspanning en zwangerschapsbeleving.
 
Na elke les, of je nu Hatha, Power, of  zwangerschapsyoga volgt, is er de eindontspanning, de ‘Savasana’, een moment van even niets meer hoeven.
 
Yoga gaat trouwens niet over hoe je eruit ziet, yoga gaat over hoe je je voelt. Yoga vraagt van je om af en toe een pas op de plaats te maken, naar binnen te kijken, je drukke geest tot rust te brengen.
 
Een eerste proefles is altijd gratis (m.u.v. zwangerschapsyoga)
Leuk je een keer te ontmoeten!

Openingstijden

Lestijden klik hier.

Adresgegevens

Yoga is Yoga Studio
Kerkstraat 27a
5154 AM Elshout
06 - 13189843
Terug naar boven