Hondengedragstherapie DIO

In September 2008 ben ik begonnen met Hondenuitlaatservice & Hondengedragstherapie DIO. Met veel liefde en plezier heb ik tot September 2010 de uitlaatservice uitgeoefend, toen was echter het moment aangebroken om een keuze te gaan maken tussen of fulltime gedragstherapie te gaan uitoefenen, of personeel aan te gaan nemen voor de uitlaatservice. Aangezien dat het altijd l de bedoeling is geweest om van de Hondengedragstherapie mijn fulltime werk te gaan maken, zijn we op zoek gegaan naar de juiste persoon, en na een intensieve  inwerkperiode, heb ik de uitlaatservice met een gerust hart verkocht.
Vanaf September 2010 ben ik dus fulltime als Holistisch Gedragstherapeute aan de slag gegaan.


Wat is  Holistisch?
Holistisch wil niets anders zeggen als “het geheel”. Op het moment dat ik bij een hond met een gedragsprobleem ben wil ik weten wat de oorzaak van dit probleem is.  Door namelijk de oorzaak van het probleem aan te pakken, dooft het ongewenste gedrag geheel uit, en zal er ook geen ander ongewenst gedrag voor in de plaats komen. Dat gebeurd echter wel als je een symptoom gaat bestrijden.


Veel voorkomend voorbeeld hiervan is: een hond die veelvuldig blaft
De Reguliere gedragstherapie zegt dan vaak, koop een blafband, en je hond blaft niet meer. Dit is echter niet geheel waar, mijn ervaring is dat de sensatie van het blaffen voor de hond vele malen belangrijker is als de pijn die de hond ervaart door de stroomcorrectie. Of te wel binnen een week blaft 70 % van de honden weer, en ben je dus je geld kwijt aan de gedragstherapeut en de stroomband, en je hond heeft nog steeds hetzelfde probleem!! Stopt de hond echter wel met blaffen dan zie je dat er vaak een ander ongewenst gedrag voor in de plaats komt!
In de Holistische gedragstherapie kijk ik wat de oorzaak van het overmatige blafgedrag is. Meestal is dit gerelateerd aan de rangorde. Vaak denkt de hond dat hij boven aan de rangorde staat, dus ook boven zijn baas. Hierdoor is de hond verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn territorium/gezin en deze verantwoordelijkheid nemen zij zeer serieus!
Door te gaan werken aan een juiste rangorde, los je het probleem op, vaak is er binnen een half uur een totaal andere hond te zien!
Door deze manier van werken ben ik in vrijwel alle gevallen in 1 tot 2 sessie’s klaar! Op deze manier bespaart u tijd en geld. En het belangrijkste is u heeft weer een gelukkige hond!

Sinds 2010 verzorgen wij ook puppy en vervolgcursussen in kleine groepjes. (max 6 deelnemers)
Ik vind het belangrijk dat er ruim voldoende aandacht is voor iedere baas-hond combinatie. 
Uiteraard leert uw hond alle basiscommando’s, maar wel op een zeer respectvolle en ontspannen manier. Verder krijgen de pups zeer regelmatig de kans om tijdens de les even te spelen, en dus te ontspannen. Dit heeft op zowel de baas als hond een zeer gunstig effect op het leerproces!
We trainen voornamelijk in het bos, zo wordt uw hond ook prima gesocialiseerd met andere honden, maar ook met ruiters, wandelaars, mountainbikers enz.
Met de vervolgcursussen zijn we ook regelmatig in het centrum terug te vinden.
Onze cursussen bestaan uit 5 lessen.
Door deze “andere” manier van trainen, hebben we een keurmerk ontvangen van APDT-BeNE onder nummer 00178, dit is het kwaliteitskeurmerk voor diervriendelijke hondentrainers!
Tevens zijn wij in 2010 Webshop DIO gestart, dit is een webshop waar je online natuurvoedingen voor zowel uw hond als kat kunt bestellen. Natuurlijk kunt u ook terecht voor alle andere dierbenodigdheden! Ik zou zeggen neem gerust een kijkje op www.webshopdio.nl

Uiteraard is het mogelijk om alle dagen vd week (behalve zondag) (combi) sessie’s in te plannen voor hondengedragstherapie, osteopathie, natuurgeneeskunde, dierencommunicatie, accupuntuur & accupressuur.

Kortom mocht u vragen hebben omtrent gedrag, training of voeding van uw hond, schroom dan niet en bel of mail gerust!

 

Openingstijden

Ma : Gesloten
Di : 09.30 - 12.00
16.00 - 19.00
Wo : 09.30 - 12.00
16.00 - 19.00
Do : 09.30 - 12.00
16.00 - 19.00
Vr : 09.30 - 12.00
16.00 - 19.00
Za : 09.30 - 12.00
Zo : Gesloten

Adresgegevens

DIO Gedrag & adviescentrum
Stationsstraat 20 B
5151 HB Drunen
0416 – 537009
06 - 41274196
 
- - - 
Terug naar boven