Drunen4you

Laatste nieuws

Lang niet altijd kan ik me vinden in plannen en maatregelen, bedacht en uitgevoerd door de ambtenaren van onze gemeente. Vooral kan ik me soms boos maken om zaken die niet of pas heel laat worden aangepakt. Wat niet helemaal eerlijk is, want het betreft vaak vervuiling, verwaarlozing en vernieling die door de burger en niet door de gemeente veroorzaakt worden. Alles maar gewoon in de berm gooien, op de stoep achterlaten van vuurwerkafval of het opzettelijk kapot maken van bushokjes, brievenbussen of andermans eigendom. De werkers van de buitendienst hollen er 24/5 achteraan, maar kunnen het niet bijhouden. Gelukkig zijn er ook nog wandelaars of hardlopers die het oprapen en opruimen van afval in de natuur tot een sport verheven hebben. Ik heb ook nog een tip voor de lezer. Zie je iets wat je niet bevalt of schade kan veroorzaken, maak er een foto van en app die naar de gemeente. Je krijgt in ieder geval heel snel als antwoord dat de buitendienst wordt verwittigd en ermee aan de slag zal gaan. Zoals met de gevaarlijke stukken gebroken glas die ik laatst aantrof bij de glasbak. Je kind of je hond zal er maar in vallen.

Meer >

Route van de Kunst 2020.

26 januari 2020
Deelnemers en locaties Route van de Kunst 2020 bekend
Meer >
Vlijmense mandenmakers gebruikten veel wilgenhout
A.s. zondag 2 februari  is de expositie ‘Mandenmakerij en leerlooierij’ van heemkundekring Onsenoort weer geopend. De expositie is in de kasteeltoren van Mariënkroon, Abdijlaan 6 in Nieuwkuijk en is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis  en er is voldoende parkeergelegenheid. De nieuwe traplift van de kasteeltoren is voor bezoekers, die minder goed ter been zijn, een  welkome verbetering. 
Meer >

Recente foto's
Nieuwjaarsduik 2020 in Drunen bij de afgraving, foto's door Pien Boelen.

Intocht Sinterklaas Drunen

17 november 2019
Gezellige en druk bezochte intocht sinterklaas in Drunen vandaag.
Meer >
Vochtig 2019 bij Feestcafé 't Hart Van Drunen
Meer >

Schrijverscollectief HH

Wensen en voornemens, ze horen bij de start van een nieuw jaar. Omdat mijn belangrijkste wensen te maken hebben met de grote wereldproblemen, waarvan ik aan de oplossing slechts in zeer beperkte mate mijn positieve bijdrage kan leveren, houd ik me maar vast aan de verlangens die ik koester ten aanzien van mijn gezin, familie en vriendenkring. Bescheiden wensen, die niet veel verder gaan dan het voortzetten van de status quo. Want wat heb ik nu te klagen?

Meer >
Onze brievenbus is versierd met twee stickers. Op de ene stond een tekst van Loesje: ‘Geen reclame, we hebben alles al’ en op de andere staat: ‘Nee geen reclame, wel huis-aan-huisbladen’. Loesjes tekst is niet achterhaald, maar door de tand des tijds aangetast, niet meer te lezen. De tweede tekst (nee-ja-sticker) is wel achterhaald en dat komt vanwege het meervoud van het woord huis-aan-huisblad. We krijgen alleen nog een weekblad dat het overwegend van de burgerjournalistiek moet hebben. Een kwaliteitsoordeel daarover laat ik achterwege. Je/u kunt daar zelf een oordeel over vellen.
Meer >

Kunst van internationaal hoog niveau is nog tot en met 29 december te zien in twee markante Heusdense panden dankzij samenwerking tussen Galerie Lilja Zakirova en het bedrijf Target Point International bv.

Meer >

Bedrijven

Agenda

Meer informatie & inschrijven via website. Meer >
 
29-01-2020

Hendrik Groen - Zolang er leven is

Meer >
 
29-01-2020

Ad Vanderveen - Roots in Heusden

Meer >
 
Terug naar boven