Expositie Duizend Tinten Grijs

06 september 2019
www.drunen4you.nl
Van zondag 15 september tot en met zondag 6 oktober is in de Cultuurtoren Honsoirde van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk de expositie Duizend Tinten Grijs te zien met werk van de afdeling analoge fotografie van Kunstencentrum Waalwijk en KCW docenten Karin van Gelder (pottenbakken), Carien van Dongen (portret boetseren) en Bernadette Stokwielder (keramiek). 

De expositie is vier zondagen te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur. De opening vindt plaats op 15 september om 14.00 uur. 

Een jaar of vijf geleden bood het Kunstencentrum Waalwijk, na een pauze van bijna zeven, jaar weer analoge fotografie aan. Er schreven zich direct al 7 deelnemers in. Het vermoeden klopte: er is weer ruimte voor deze ambachtelijke, traditionele en kunstzinnige vorm van fotografie. De donkere kamer, die stof stond te happen, werd weer heropend. Digitale fotografie is natuurlijk niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zonder chemicaliën en filmmateriaal wordt een zeer hoge kwaliteit fotografie bedreven, die terecht de ‘dagelijkse’ en functionele fotografie heeft overgenomen. 

Maar de kunstzinnige fotograaf ging al spoedig het ambachtelijke karakter en vooral de eigenzinnige en hoogwaardige kwaliteit van zwart-wit fotografie op bromidepapier missen. Al bij de opname onderscheidt analoge fotografie zich nadrukkelijk van de digitale variant: je hebt geen direct zicht op je resultaat. Pas na ontwikkeling van je film weet je of je opname aan je verwachtingen voldoet. Je wordt daardoor gedwongen véél geconcentreerder te fotograferen! Het moet meteen raak zijn. Bovendien kost elke opname materiaal en kunnen er maximaal 36 opnamen op een rolletje. Dat beperkt je opnamekwantiteit en dwingt je tot opnamekwaliteit. 

In onze donkere kamer ontwikkelen we zelf onze zwart-wit films en vergroten we onze negatieven op klassiek, lichtgevoelig papier. Volledig ambachtelijk handwerk, dus. Géén Photoshop of andere digitale beeldbewerking! Eerlijke fotografie zonder computertrucage. Onze FotoGrafiek cursisten combineren analoge fotografie met andere grafische technieken en zo ontstaan prachtige beelden, die de registrerende fotografie ontstijgen. Deze werkstukken worden digitaal gereproduceerd en zonder enige beeldbewerking vergroot. 

De analoge fotografie afdeling werd nieuw leven in geblazen door fotografiedocent Piet Pulles, die ruim veertig jaar in zijn eigen studio onder andere zwart-wit foto’s maakte, ontwikkelde en vergrootte. Na zijn werkzame leven in de professionele fotografie verbond hij zich aan Kunstencentrum Waalwijk om daar leiding en les te gaan geven. 


Op de expositie wordt werk getoond van beide disciplines: analoge zwart-wit fotografie en FotoGrafiek. Aanvullend zullen drie docenten beeldende vorming ruimtelijk werk van zichzelf en van enkele cursisten tonen. Alle exposanten zijn verbonden aan het Kunstencentrum in Waalwijk. 

Geopend op zondag 15, 22, 29 september en 6 oktober van 13.00 tot 17.00 uur

Toegang gratiswww.honsoirde.nl

 
www.drunen4you.nl
Alle disciplines - van brandweer tot en met buro HALT waren aanwezig tijdens de Veiligheidsmarkt gemeente Heusden. Meer >
 
www.drunen4you.nl
Alle disciplines - van brandweer tot en met buro HALT waren aanwezig tijdens de Veiligheidsmarkt gemeente Heusden. Maar ook kon je… Meer >
 
www.drunen4you.nl

Veiligheidsmarkt in Drunen

20 september 2019
Stationsstraat in Drunen gedeeltelijk afgesloten. Meer >
 
www.drunen4you.nl

Dwergonië's nieuws

19 september 2019
Ben je er zaterdagsavond 21 september bij? Meer >
 
www.drunen4you.nl
Beste ondernemer, ondernemersvereniging en branchevereniging, Als het gaat om ondernemen, hoeven we u niets te vertellen. U weet hoe u… Meer >
 
 
13-09-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06-09-2019 Meer >
 
 
06-09-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-05-2019 Meer >
 
14-05-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
08-05-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-04-2019 Meer >
 
26-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven