Uw Cultuurbarbaar

Een bruisende Voorste Venne: het kan!
 
De afgelopen dagen is het bewijs maar weer eens geleverd. Een bruisende Voorste Venne, het kan! Jong en oud, arm en rijk, wethouder en muzikant, prins en boerin, burgemeester en nar, iedereen viert het mooie carnavalsfeest met elkaar. Misschien moet er voortaan tijdens carnaval of in carnavalssferen vergaderd worden over de toekomst van dit veelbesproken complex. Dan vervagen namelijk de grenzen en verschillen en komen de mensen letterlijk en figuurlijk tot elkaar.

Misschien een tip voor de verantwoordelijk wethouder? Al jaren vergadert en adviseert men volop over het oude Autotron en haar bewoners. Het is voor iedereen inmiddels een hoofdpijndossier. Op inhoud lijken de verschillende bewoners elkaar goed te kunnen vinden. Vele vrijwilligers en medewerkers willen hun schouders onder hun gezamenlijke toekomst zetten. Maar de randvoorwaarden waarbinnen zij de Voorste Venne kunnen laten bruisen moeten goed zijn. En dat is de taak van de politiek. De juiste randvoorwaarden scheppen. Zodat deze vrijwilligers en medewerkers hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Zodat zij voor een rijk kunst- en cultureel aanbod kunnen zorgen. Randvoorwaarden zoals een serieus budget voor de verbouwing, passend bij het programma van eisen. Duidelijkheid en steun voor de organisaties die (tijdelijk) moeten verhuizen. En bovenal goede afspraken over de toekomstige exploitatie. Het staat vast op de wethoudersbucketlist; het dossier Voorste Venne na een goed en succesvol resultaat kunnen sluiten.

Zou het niet mooi zijn als we daar straks met z’n allen een vinkje bij kunnen zetten? Check! Het is nu of nooit. Wethouder, loop dus niet achter de (carnavals)muziek aan, maar neem het voortouw en loop trots en met ferme pas voorop. Dan zien we elkaar graag volgend jaar weer met carnaval. Maar dan in de mooi verbouwde, nog meer bruisende Voorste Venne!
 
Alaaf! Uw Cultuurbarbaar

 

Drunen4you
Postbus 82
5150 AB Drunen
info@drunen4you.nl
Telefoon: 06-46740526
Terug naar boven