< Terug naar overzicht

Zomerprogramma Klassieke muziek - Opera

Datum woensdag 19 aug 2020
Tijdstip 20:00 uur
Locatie Winterdijk30b
Adres Winterdijk 30b, 5141 KE Waalwijk
Website bekijken
Locatie: Winterdijk30b - Winterdijk 30b, 5141 KE Waalwijk
Datum: 19 augustus 20:00 - 19 augustus 22:00

 

In de zomermaanden verzorgt Joop van Velzen in Zomerschool Klassiek in Winterdijk30b een zestal avonden, waarbij de onderwerpen in een mooi klassieke-muziek-kader worden gezet.

Er wordt een ruime verscheidenheid aan onderwerpen aangeboden en er wordt duidelijk gemaakt hoe deze ‘uitdrukking’ krijgen in de klassieke muziek. Enthousiast en vakkundig toegelicht door Joop van Velzen, met de nodige achtergrondinformatie en geïllustreerd door corresponderende beeld- en geluidsfragmenten. Opnieuw zullen de toehoorders de gelegenheid krijgen – door de ontvangst van het materiaal dat gepresenteerd wordt – een ‘document’ op te bouwen, dat hun persoonlijk bezit wordt!  

Opera
“Grote verhalen, geniale muziek, schitterende decors!”
Een overzicht van de ontwikkeling van dit bijzonder aansprekende genre uit de klassieke muziek: van het begin in het 17de eeuwse Italië met Claudio Monteverdi en tijdgenoten, via de opera’s van Christoph Willibald von Gluck, Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart en de meesterwerken uit de Romantiek (Rossini, Donizetti en Bellini, later Verdi, Tsjaikovski en Wagner) tot en met de moderne (Puccini, Strauss en Britten) en huidige tijd (Glass, Adams, Henze en Rihm) en latere 20ste- eeuwse componisten zoals o.a. Tan Dun, Rautavaara, Penderecki en ). Zelfs wordt er stil gestaan bij eigentijdse operacomponisten (Saariaho, Weir, maar ook Michel van der Aa en Mathilde Wantenaar, die bewijzen dat de opera nog altijd ‘springlevend’ is!

Entree € 10, inclusief een kopje koffie.
De presentatie vindt plaats op ons overdekte terras.
Deelname alleen na reservering (i.v.m. RIVM maatregelen)


Terug naar boven