< Terug naar overzicht

Tom Mank en Sera Smolen met als gast zangeres Janet Cotraccia

Datum woensdag 26 feb 2020
Tijdstip 20:30 - 22:30 uur
Locatie Bakkertje Deeg
Adres Botermarkt 13, 5256 AV Heusden
Website bekijken
Tom Mank en Sera Smolen met als gast zangeres Janet Cotraccia
Tom, Sera en Janet komen uit Ithaca, New York State. Het echtpaar Tom en Sera vormt al jaren een muzikaal duo met Tom op gitaar en vocals en Sera op cello. Sera is klassiek geschoold op dit instrument en dat hoor je! Tom en Sera traden al enkele keren met succes op in The Blue Room Sessions in Den Bosch. Daarom alleen al is het bijzonder dat we dit duo op onze kleine locatie kunnen laten optreden.
De Amerikaanse singer-songwriter Tom Mank werkt al jaren samen met de celliste Sera Smolen. Tom Mank en Sera Smolen maken een hybride van geïmproviseerde folk, pop, jazz en blues wat een even intrigerend als sfeervol geluidsbeeld oplevert met briljante harmonieën. Ook de trem ‘Modern Folk Blues’ komt in de kritieken regelmatig voorbij. Tom Mank is een autodidactische singer-songwriter (zang, gitaar) die qua stemgeluid enigszins doet denken aan Leonard Cohen. Sera Smolen is een cellisten met een klassieke door het conservatoriumopleiding.

Met zijn gerookte stem drapeert Mank zijn teksten als het ware over Smolen’s cellobijdrage. Twee verschillende stijlen en achtergronden, maar samen klinken ze wonderschoon in een eclectische muzikale mix. Poëtisch, aards, klassiek, spannend, werelds, integer, geestverruimend en vooral erg mooi. Samen hebben ze al zeven albums geproduceerd, waarmee ze in eigen land al heel wat lovende kritieken hebben geoogst. Hun meest recente album is ‘Unlock the Sky’. Het album kreeg lovende kritieken in diverse bluesmagazines.

Terug naar boven