< Terug naar overzicht

4e RetroToerTocht

Datum 14 jul 2019
Tijdstip 10:00 uur
Locatie Wielerparcours De Heuvelen Nieuwkuijk
Website bekijken
4e RetroToerTocht
En voor de ware liefhebber: Wielerwereld Vlijmen organiseert ook en alweer voor de vierde keer een RetroToerTocht, ditmaal op zondag 14 juli 2019.
 
Stichting WielerWereld Vlijmen organiseert op zondag 14 juli a.s., voor het 4e jaar op rij, wederom een unieke RetroToerTocht. De afstand bedraagt ongeveer 70 kilometer, en voert door het land van Heusden en Altena, langs rivieren en door schitterende natuurgebieden. De start is om 10.00u. Er is tevens een tussenstop gepland, t.b.v. de inwendige mens.

Start en finish liggen aan het wielerparcours: “De Heuvelen” van Team Brabant 2000, Nieuwkuijkseweg, te Nieuwkuijk. Op het binnenterrein van het wielerparcours is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Op deze dag vindt daar in de directe omgeving tevens het NK voor masters, in diverse categorieën, plaats. Een mooie gelegenheid om wellicht daar nog even als toeschouwer getuige van te zijn.

De kosten voor deelname aan de retrotoertocht zijn € 5,- inclusief consumptie.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zich houden aan de voorwaarden zoals die aan fiets en outfit worden gesteld. Zo moeten de fietsen ouder dan dertig jaar zijn. Daarop zijn geen klikpedalen en moderne stuurversnelling toegestaan. De fiets moet technisch in goede staat zijn met remkabels liefst los langs het stuur. Een valhelm is verplicht, zogeheten worsthelmen zijn toegestaan.

De retrotoertochtfietsers verzamelen zich vanaf 09:15 uur, in de tent op het wielerparcours, vanwaar om 10:00 uur vertrokken wordt. Gereden wordt in gesloten formatie, met een maximale snelheid van circa 30 km/h.

Deelnemers kunnen zich per mail aanmelden bij adboelen@home.nl

Terug naar boven