Evenementen agenda

Komende activiteiten: 49
Aanmelden activiteit
Klik op de blauw gekleurde datum voor weergave.
Ontbrekende info graag sturen naar info@drunen4you.nl                         
 

22-02 Alzheimer Café Heusden
22-02 Alzheimer Café Heusden Alzheimer Café Heusden

Donderdag 22 februari 2018: Wat kunt u bij de notaris regelen bij dementie?
 
Als een naaste de diagnose dementie krijgt is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Met welke vragen kunt u bij de notaris terecht? Bijvoorbeeld hoe om te gaan met wils(on)bekwaamheid? Wanneer, hoe en door wie moeten zorgbeslissingen worden genomen? Tijdens deze bijeenkomst van het Alzheimer Café Heusden wordt ingegaan op diverse begrippen waarmee u in die situatie geconfronteerd kunt worden zoals: wat is het levenstestament, wanneer is een volmacht vereist, hoe zit het met erfbelasting, wat is de rol van een bewindvoerder. Notaris mr. J.G. Gräler van Huijbregts Notarissen & Adviseurs zal een uitgebreide toelichting geven. 
Om 19:30 uur gaat het café open. Het programma start om 20:00 uur. Om 21:30 uur eindigt het officiële programma. Het café sluit uiterlijk om 22:00 uur. U bent welkom in het Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30, 5251 BE Vlijmen. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.

Lees meer >
22-02 Lezing popmuziek, media en identiteit bij De Aleph
22-02 Lezing popmuziek, media en identiteit bij De Aleph Lezing popmuziek, media en identiteit bij De Aleph

Aanstaande donderdag 22 februari zijn er nog enkele plekjes vrij bij de 4e lezing uit de lezingencyclus 'de geschiedenis van de popmuziek'. Deze lezing zal draaien om 'popmuziek, media en identiteit' en verzorgd worden door Robert-Jan Gruijthuijzen, muzikant en docent filosofie. Aan de hand van verschillende filosofen wordt ingegaan op de grenzen en maakbaarheid in deze technologische tijd. Gebruiken we technologie om ons eigen leven vorm te geven of zijn we als makke schapen overgeleverd aan de kracht van de techniek? De lezing start om 19.30 uur en zal tot 21.30 uur duren. Het bijwonen van deze enkele lezing kost € 20,
 

Lees meer >
23-02 Dunkirk bij Ravelijn Heusden
23-02 Dunkirk bij Ravelijn Heusden Dunkirk bij Ravelijn Heusden

Op vrijdag 23 februari 2018 bij ons te bewonderen de film "Dunkirk". (aanvang 20:30 uur in het Gouverneurshuis 5256 AN Putterstraat 14 Heusden) Voor meer info en reserveren klik hier.
 
Verenigd Koninkrijk / Nederland / Frankrijk / Verenigde Staten
Oorlog / Drama
106 minuten
 
Geregisseerd door Christopher Nolan
Met Fionn Whitehead, Tom Hardy en Cillian Murphy
 
Dunkirk gaat over Operatie Dynamo, een actie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze operatie werd opgezet om geallieerde troepen uit Groot Brittannie, Belgie, Canada en Frankrijk vanaf het strand van Duinkerke te evacueren.
Operatie Dynamo vond plaats tussen 26 mei en 4 juni 1940.
 
De film kent drie verhaallijnen: het strand, de zee en de lucht.
Er werd een week gevochten op het strand, een dag op zee en slechts een uur in de lucht.
Een deel van het IJsselmeer dat bij Urk ligt werd voor filmopnames gebruikt en ontoegankelijk gemaakt voor waterverkeer.
 
De film werd zeer positief ontvangen. **** van de Volkskrant en het Parool en ***** van het Algemeen Dagblad.
De regie is van Christopher Nolan.
 
Toegang 7,50 euro p.p., inclusief drankje ( het filmhuis bestaat 45 jaar!).
 
Voor of na de film is er de mogelijkheid op de piano te spelen of op uw eigen muziekinstrument.

Lees meer >
23-02 PubQuiz ten goede aan SamenLoop voor Hoop
23-02 PubQuiz ten goede aan SamenLoop voor Hoop PubQuiz ten goede aan SamenLoop voor Hoop

Vrijdag 23 februari 2018, 20.00 uur in de kantine Vlijmense Boys.

Durf jij je kennis te testen, schrijf je dan in via keepthefaithvlijmen@gmail.com.
 
Deelname €25,- per team, max 5 personen per team.
 
De inleg komt ten goede aan de SamenLoop voor Hoop!

Lees meer >
24-02 Feesten voor het goede doel! Power to Peru
24-02 Feesten voor het goede doel! Power to Peru Feesten voor het goede doel! Power to Peru

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! Ik moet zuippeeennnnn! 
Wij krijgen carnaval nog niet uit onze hoofd dus gaan wij gewoon door met Carnaval. Afterr Carnaval met Dubbel Feest, DJ Ruud, Feestduo Kaaigezellig en Thom Craane!! 
 
Feesten voor het goede doel! Power to Peru
Tickets hier!

Lees meer >
24-02 Het MHCD Gala 'The Great Gatsby'
24-02 Het MHCD Gala 'The Great Gatsby' Het MHCD Gala 'The Great Gatsby'

24 Februari zal het hockeyfeest van het jaar weer losbarsten: Het MHCD gala! Voor deze prestigieuze gelegenheid, met als thema 'The Great Gatsby', zal ons vintage clubhuis onherkenbaar omgetoverd worden tot een bruisende nachtclub uit de jaren 20. 
 
Met een overdaad aan bubbels, DJ's, live music, cocktails, hapjes, veren, entertainment en (primeur op een gala) Nicole, belooft het een editie te worden waar nog lang over nagepraat zal worden!
 
Dit alles voor de recordlage prijs van €10,-, inclusief welkomstdrankjes en hapjes! 
 
Dress code: Roaring twenties
 
Kaartverkoop: 
Vanaf de nieuwjaarsreceptie zijn kaarten te koop bij de spelers van Heren 1. Ook kun je worden bijgeschreven op de gastenlijst door 10 euro te doneren op NL47ABNA0578587351 t.a.v. J.B.G. Kamst onder vermelding van je naam.
 
Leeftijd: 16+, maar uiteraard geldt: NIX18

Lees meer >
24-02 Slotbal & Prijsuitreiking in De Steeg Haarsteeg
24-02 Slotbal & Prijsuitreiking in De Steeg Haarsteeg Slotbal & Prijsuitreiking in De Steeg Haarsteeg

De Steeg Haarsteeg
Meester Prinsenstraat 38
5254 JD Haarsteeg
Lees meer >
25-02 VanHorenZien Helemaal het einde!
25-02 VanHorenZien Helemaal het einde! VanHorenZien Helemaal het einde!

Na zeven seizoenen valt op zondag 25 februari het doek voor VanHorenZien. Nog één keer gaan presentatoren Stefan Korthout en Koen van Bokhoven in gesprek met boeiende tafelgasten. Save the date, want wij willen u hier zeker niet bij missen!
 
Onze eerste tafelgast, Pieter-Jan Verklaren, vertelt ons over de bijzondere uitvaarten die het Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta verzorgt. Zo heeft het een bijdrage geleverd aan de organisatie van de ceremonie voor de terugkeer van de slachtoffers van de ramp met de MH17 en verzorgt het de begrafenissen van het Koningshuis. 
Voor onze tweede tafelgast Alfred van de Pas en de voormalig Drunense IngerMarlies Leeuwenburgh leek er een einde te komen aan hun droom. Ze dreigden hun Atelier Winterdijk 30b in Waalwijk te verliezen, tenzij ze voor 1 februari ruim twee ton inzamelden waarmee ze het gehele pand konden kopen. Via een oproep op social media is het gelukt om dit mooie podium voor de toekomst te behouden!
Kees de Kort, de derde tafelgast, heeft jarenlang gestreden om een einde te maken aan zijn grootste probleem: stotteren. Het was geen onhandigheidje, maar vanwege de impact op zijn leven een grote handicap. Hij vertelt Stefan en Koen er alles over!
 
Het poëtisch rap gezelschap George Kush Trio luistert de show muzikaal op voor aanvang en tijdens de show. Daarnaast kunt u wederom genieten van de bekende rubrieken: de publieksquiz Ikook-Iknie, Plaatstaal met gedichten van Sven Mathijssen, een column van Frank de Vrieze en Kers op de Keek van Antoine van Fraassen!
 
Dit wil je niet missen! Zondag 25 februari in De Waegenburght in Partycentrum Wijnand van Delft te Drunen. De zaal is geopend vanaf 14:00 uur en vanaf 14:30 uur geniet u van een gezellige middag. De toegang is gratis. Komt dat horen, komt dat zien!

Lees meer >
25-02 Open dag TopFit Drunen
25-02 Open dag TopFit Drunen Open dag TopFit Drunen

Open dag TopFit Drunen EMS Training
 
Tijdens deze open dag zullen we verschillende EMS demo's geven, en zijn er mooie prijzen te winnen. Vind jij het leuker om actief te zijn? Doe dan mee aan een van onze workouts. 
 
Deze open dag is voor zowel leden als niet leden met een vrije inloop. Wie zien we terug op zondag 25 februari? De koffie staat klaar!
 
Zondag 25 februari
11:00 - 14:00 uur
Torenstraat 23, Drunen
 

Lees meer >
28-02 Lezing & tentoonstelling bijzondere collectie Afrikaanse kunst
28-02 Lezing & tentoonstelling bijzondere collectie Afrikaanse kunst Lezing & tentoonstelling bijzondere collectie Afrikaanse kunst

Op woensdag 28 februari zal Frans Schoor een lezing houden over zijn imposante verzameling Afrikaanse Kunst. Deze collectie is momenteel tentoongesteld in de Aleph en (vrij) te bezichtigen door éénieder die geïnteresseerd is. De lezing start om 19.30 uur en is gratis bij te wonen. Aanmelden voor deze lezing wordt op prijs gesteld: info@de-aleph.nl

Lees meer >
28-02 A Meezing Bingo bij Feestcafé 't Hart van Drunen
28-02 A Meezing Bingo bij Feestcafé 't Hart van Drunen A Meezing Bingo bij Feestcafé 't Hart van Drunen

Na het overweldigende succes van de vorige jaren kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. 
 
Gezellig bingo spelen, afgewisseld met liedjes, hoe mooi kan het zijn! Dit jaar spelen we om onze productie Mixtape te laten klinken als een klok samen met Theater Orkest Brabant.
 
Je bent er toch weer bij? Dit wil je niet missen.
Afgelopen keer zat het snel vol dus ben er op tijd bij.
 
Bingokaarten zijn te reserveren via info@theaterplatform.nl en kosten €10,- voor 5 rondes.
 

Lees meer >
28-02 Roots in Heusden Adam James Sorensen
28-02 Roots in Heusden Adam James Sorensen Roots in Heusden Adam James Sorensen

Op woensdag 28 februari 2018 te zien Adam James Sorensen "Live" - Roots in Heusden. (aanvang 20:30 uur in het Bistro Burchtplein, 5256 BJ Heusden-Vesting), reserveer op tijd! voor meer info en reserveren klik hier.
 
Adam James Sorensen is een uit Chicago afkomstige singer-songwriter. Momenteel woont hij in Taiwan, maar hij verwacht ooit weer naar de USA te verkassen. Met zijn songs produceert Adam James “balsem voor de ziel”, zoals dat door Rootstime.be zo mooi omschreven wordt. 
 
Zijn album Midwest werd door folkproducer Evan Brubaker geproduceerd en er zijn muzikanten van grote naam op te vinden, zoals gitarist Bill Frisell. Ook singer-songwriter Rachel Harrington is op het album te horen. Adam James is een innemend verteller en performer. 
 
Zijn shows kenmerken zich door een grote muzikale intensiteit en een intiem geluid. De perfecte match voor een kleine locatie als Roots in Heusden!
 

Lees meer >
02-03 Talkshow ZLTO & AJK: De lokale politiek
02-03 Talkshow ZLTO & AJK: De lokale politiek Talkshow ZLTO & AJK: De lokale politiek

Talkshow van de ZLTO & AJK 
Deze avond onder leiding van Stefan Korthout en Koen van Bokhoven zullen de politieke partijen in combinatie met ondernemers uit de agrarische sector door hen geintervieuwd worden.

Lees meer >
03-03 Lezing De Gewone Man door Jos Palm
03-03 Lezing De Gewone Man door Jos Palm Lezing De Gewone Man door Jos Palm

De Drunense Deining van maart staat in het teken van de gewone man. Historicus Jos Palm neemt ons mee door de hele geschiedenis, vanaf de vroege Oudheid tot het heden, gezien vanuit de gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. 
 
We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We leven met hem mee op de slagvelden van Waterloo en Verdun. We ervaren hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin, en ook hoe hij uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Brood, spelen en stemrecht, en af en toe een extra pilsje of complimentje: dat is voldoende, als hij maar het gevoel krijgt dat hij er mag zijn.
 
Palm: “Wie de geschiedenis van de gewone man kent, snapt het onbehagen en de onvrede van de gewone man van vandaag.”
Jos Palm (1956) is historicus en journalist. Hij schrijft voor Trouw en Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Eerder verschenen van hem onder andere De vergeten geschiedenis van Nederland, en Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink.

Drunense Deining
Zaterdag 3 maart 11 uur in de Bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32
 
Deze activiteit is gratis maar we vinden het fijn als u laten weten dat u komt. Dit kan via info@bibliotheekheusden.nl

Lees meer >
07-03 Mini cursus “Wat (w)eet jij?”
07-03 Mini cursus “Wat (w)eet jij?” Mini cursus “Wat (w)eet jij?”

Op 7 maart start de mini cursus “Wat (w)eet jij?” Een speelse en leergierige cursus die kinderen mee neemt in de wereld van (gezonde) voeding. We gaan op zoek naar welk eten “goed” voor ons is en laat ik ze zien (en proeven) dat groente en fruit super leuk, maar vooral héél erg lekker is!! We gaan knutselen, bewegen, kokkerellen en nog veel meer…
 
Is uw kind ongeveer tussen de 7 en 10 jaar oud en klaar om een reisje te maken naar de wereld van (gezond) eten? Geef ze dan nu op voor de cursus: “Wat (w)eet jij?” 
 
Hopelijk zie ik ze 7 maart!
 
Liefs, 
Eefje 
 
Praktische informatie:
Data: 7 maart, 14 maart, 21 maart en 28 maart
Tijd: 14.30uur tot 15.30uur*
Kosten: €50,-
Locatie: De Zonnewijzer Drunen
Aanmelden kan tot en met 1 maart via: contact@coachingmeteefje.nl
 
*De les van 28 maart eindigen we met een leuke afsluiting voor de ouders van 15.30uur tot 16.00uur
 

Lees meer >
08-03 Lezing Privacy in digitale tijden
08-03 Lezing Privacy in digitale tijden Lezing Privacy in digitale tijden

door mw. prof.mr. J.E.J. (Corien) Prins
Waar : Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk
Wanneer : Donderdag 8 maart om 19.30 uur
Toegang : 10 euro reserveren via reserveren@honsoirde.nl
Informatie: Iedere dinsdag van 9 tot 12 uur tel. 073-5115040
of per e-mail info@honsoirde.nl
 
Hoe we nu en in de toekomst omgaan met privacy, is een van de grote uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Corien Prins is voorzitter van de WRR en hoogleraar Recht en informatisering in Tilburg. Zij is één van de meest vooraanstaande experts op het gebied van ICT en recht in Nederland. Tijdens de lezing bij Stichting Honsoirde zal ze actuele thema’s aanhalen zoals de (vernieuwde) privacywetgeving, de invloed van digitalisering zowel in ons persoonlijk als in het maatschappelijk leven & de digitale inbraken op onze democratische instituties. 
In haar betrokkenheid bij maatschappelijke organisaties en overheidscommissies heeft Corien Prins een rol gespeeld in het publieke debat over ICT en daar aan gerelateerde onderwerpen. Andere maatschappelijke kwesties mogen ook op haar aandacht rekenen, met name waar het actuele juridische problemen rond nieuwe technologieën betreft.
Prins: "Niemand is tegen privacy en niemand is tegen veiligheid en toch zullen die twee met elkaar verenigd moeten worden. Hoe je dat doet en hoe je rekening houdt met ieders belangen, daarover zou de discussie moeten gaan. Privacy gaat ook niet alleen maar over afschermen, maar ook over de kwaliteit van informatie.”
Prins ziet zichzelf als een maatschappelijk geëngageerd wetenschapper. Zij heeft veel geschreven over ICT en auteursrecht, digitalisering en openbaar bestuur, e-commerce en privacy en transparantie op het internet in Nederland, de voormalige Sovjet-Unie en in internationale context.
Het meest invloedrijke geschrift van Corien Prins is waarschijnlijk het rapport over de i-Overheid uit 2011 (WRR 86), maar zij heeft sinds 1987 een onwaarschijnlijke hoeveelheid publicaties op haar naam staan. Naast haar lidmaatschap van de KNAW is ze sinds april 2017 de eerste vrouwelijke voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.
 

Lees meer >
09-03 DoTERRA Kennismakingsworkshop
09-03 DoTERRA Kennismakingsworkshop DoTERRA Kennismakingsworkshop

We laten je onder het genot van een hapje, drankje en handmassage, kennis maken met de 100% pure essentiele oliën van doTERRA. Natuurlijke ondersteuning voor lichaam en geest. We vertellen op een ludieke manier over het gebruik van de oliën, en wat ze voor jou en je gezin kunnen doen. Na deze basis uitleg ga je ook nog iets voor jezelf maken! Laat je verrassen en verwennen, en kom gezellig 'snuffelen'. Mandy & Danny
Aanmelden via: puurenlekkerleven@live.nl o.v.v Naam & Datum
Tarief: € 20,- p.p.
 
Adres: Eindstraat 50 - Drunen
 

Lees meer >
10-03 Het Mega Woonwagen feest Ster Nieuwkuijk
10-03 Het Mega Woonwagen feest Ster Nieuwkuijk Het Mega Woonwagen feest Ster Nieuwkuijk

Na carnaval gaan we natuurlijk gewoon door met feesten! Want Het Mega Woonwagen feest komt naar de ster in Nieuwkuijk! Dit gaat een echt knalfeest worden met veel Nederlandstalige zangers.

Denk hierbij onder andere aan Willem Barth, Rein Mercha, Grad Damen ,Henk Damen , Zanger Kafke , Nick Vermeulen en nog veel meer! Entree 18+! 

Koop hier snel je kaartje!
 

Lees meer >
10-03 Democratie begon in Heusden
10-03 Democratie begon in Heusden Democratie begon in Heusden

Debat en lezing door Maarten van Rossem, over de staat van onze democratie
 
Op zaterdagmiddag 10 maart 2018 vindt in de Grote of Catharijnekerk in Heusden de debatmiddag ‘Democratie begon in Heusden’ plaats. De middag bestaat uit een historische inleiding, een panelgesprek en een lezing door Maarten van Rossem. Gedurende het hele programma is er volop ruimte voor interactie met het publiek. 
 
Historicus Joost Rosendaal leidt de bijeenkomst in en licht toe hoe Heusden in 1787 de eerste stad in Nederland werd die haar eigen bestuur op democratische wijze benoemde. 
 
Panelgesprek 
Cultuurhistoricus en opiniemaker Thomas von der Dunk, hoogleraar politicologie Monique Leyenaar en journalist Peter Wierenga (auteur van het boek ‘Ik brul dus ik ben’) gaan in debat over de huidige staat van onze democratie. Gespreksleider is Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad en het opinietijdschrift Maarten!.
 
Lezing Maarten van Rossem
Historicus prof. dr. Maarten van Rossem sluit de bijeenkomst af met een lezing over democratie. Hij betoogt dat democratieën ondemocratisch zijn en we ze tóch moeten koesteren. 
 
Deze lezing is de eerste in een serie jaarlijkse lezingen onder de noemer ‘Johannes Conradus de Kock-lezing’, vernoemd naar de man onder wiens leiding de patriotten in Heusden in 1787 het besluit namen om met een echte verkiezing zelf het stadsbestuur te benoemen.
 
Datum: Zaterdag 10 maart 2018 | 14:00u
Locatie: Grote- of Catharijnekerk, Burchtstraat 2, Heusden Vesting
Entree: € 9,-* (inclusief drankje)
Reserveren: via www.democratieheusden.nl
 
* Jongeren die voor het eerst mogen stemmen, de zogenaamde first-time-voters, hebben gratis toegang op vertoon van hun legitimatiebewijs.
 
Voor meer informatie en voor reserveren, zie: www.democratieheusden.nl

Lees meer >
10-03 Halfvastenbal 2018 Hart van Drunen
10-03 Halfvastenbal 2018 Hart van Drunen Halfvastenbal 2018 Hart van Drunen

Op 10 maart 2018 presenteert de Raad van XI en Feestcafé 't Hart van Drunen het Half Vasten Bal! 
 
Met optredens van oa:
- De Dorini's
- Zanger Kafke
- Nick Vermeulen
- Resident DJ
 
De kaarten zijn in de voorverkoop t/m 13-02-2018 maar €5, na de voorverkoop zullen de kaarten €7,50 zijn. De kaarten zijn verkrijgbaar bij 't Hart aan de bar of bij één van de leden van de Raad van XI!
 
Zien wij je op 10 maart?

Lees meer >
11-03 Jeugdtheatergroep TAK speelt:
11-03 Jeugdtheatergroep TAK speelt: Jeugdtheatergroep TAK speelt:

Zijn er nog vragen?
 
Tadaaaa! Hier is dan, de officiële aankondiging van onze 1e productie: "Zijn er nog vragen?"

Lees meer >
13-03 Lezing over geboorte door Mieke Kerkhof
13-03 Lezing over geboorte door Mieke Kerkhof Lezing over geboorte door Mieke Kerkhof

Boekenweek 2018
Lezing: Even ontspannen, mevrouw en Klaar is Kees. Belevenissen van een bevlogen gynaecoloog mevrouw Mieke Kerkhof.
 
Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaats vindt, is Natuur. Daarom organiseert de Bibliotheek Waalwijk een lezing over geboorte: Even ontspannen, mevrouw en over sterven: Klaar is Kees op 13 maart.
Mieke Kerkhof is al sinds 1998 gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tijdens de lezing vertelt ze over bijzondere en vaak grappige anekdotes die zij en haar collega’s tegen zijn gekomen tijdens hun werk in het ziekenhuis.
Mieke heeft een speciale antenne voor de alledaagsheid en ziet haar spreekkamer als een 'tuin vol mogelijkheden'. Zij lost medische problemen op, maar kijkt ook naar de achtergronden van patiënten. In haar doktersbestaan heeft zij vele bijzondere omstandigheden meegemaakt. Naast dokter is ze ook schrijver. Op 13 maart leest zij in de bibliotheek Waalwijk de ontroerendste, leukste, lachwekkendste belevenissen voor. 
Na de pauze vertelt Mieke over haar nieuwste boek Klaar is Kees. In ultrakorte verhalen wordt het onvermijdelijke levenseinde beschreven. Elke anekdote brengt een geheel eigen ontroering teweeg. De dood is een spelbreker en wordt door velen gevreesd. Het beest in de bek kijken blijkt de beste remedie, maar kijken door de bril van anderen helpt ook. En zo valt er ineens iets te (glim)lachen. Vreugde en verdriet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
 
Informatie en aanmelding
Datum: 13 maart 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: de Bibliotheek Waalwijk
Wilhelminastraat 4a
5141 HK Waalwijk
Toegang: € 8,00 (bibliotheekleden en leden van ’t Nut), € 10,00 (niet-leden), inclusief pauzedrankje.
Plaatsen zijn te reserveren via waalwijk@bibliotheekmb.nl , in De bibliotheek Waalwijk of telefonisch 0416-333787 na 13.00 uur.
 

Lees meer >
14-03 Mini cursus “Wat (w)eet jij?”
14-03 Mini cursus “Wat (w)eet jij?” Mini cursus “Wat (w)eet jij?”

Op 7 maart start de mini cursus “Wat (w)eet jij?” Een speelse en leergierige cursus die kinderen mee neemt in de wereld van (gezonde) voeding. We gaan op zoek naar welk eten “goed” voor ons is en laat ik ze zien (en proeven) dat groente en fruit super leuk, maar vooral héél erg lekker is!! We gaan knutselen, bewegen, kokkerellen en nog veel meer…
 
Is uw kind ongeveer tussen de 7 en 10 jaar oud en klaar om een reisje te maken naar de wereld van (gezond) eten? Geef ze dan nu op voor de cursus: “Wat (w)eet jij?” 
 
Liefs, 
Eefje 
 
Praktische informatie:
Data: 14 maart, 21 maart en 28 maart
Tijd: 14.30uur tot 15.30uur*
Kosten: €50,-
Locatie: De Zonnewijzer Drunen
Aanmelden kan tot en met 1 maart via: contact@coachingmeteefje.nl
 
*De les van 28 maart eindigen we met een leuke afsluiting voor de ouders van 15.30uur tot 16.00uur
 

Lees meer >
16-03 Workshop schminken bij Kunstwinkel Op Dreef
16-03 Workshop schminken bij Kunstwinkel Op Dreef Workshop schminken bij Kunstwinkel Op Dreef

De 2-delige workshop schminken staat weer op onze agenda; vrijdag 16 en donderdag 22 maart!
Tijdens deze workshop in 2 dagdelen leert u de basisvaardigheden, kunt u alle vragen stellen en is er een mogelijkheid om met 10% korting schminkspullen aan te schaffen.
 
16 en 22 maart van 19.00 tot 22.00u.
 
Kosten: € 59,50 incl. gebruikte materialen, koffie en thee. Het tweede dagdeel mag je een model meebrengen.
Vragen of aanmelden; info@kunstwinkelopdreef.nl of 06-48060680
 

Lees meer >
17-03 Het Grote Boeren Bier Bal bij D'n Braai
17-03 Het Grote Boeren Bier Bal bij D'n Braai Het Grote Boeren Bier Bal bij D'n Braai

Lieve, lompe boeren en boerinnen,
Het is weer tijd voor een feestje!
 
Hierbij nodigen wij als dames 1 iedereen uit om op 17 maart 2018 kei hard bier te gooien, elkaar onder te kladderen en brommers te kieken op ons grote boeren bier bal! DJ Ludo zorgt weer voor de beste muziek, dus trek je boerenpakje aan en vergeet je klompen of laarzen niet!
 
Tijd: 20:00 uur
Entree: € 5,-
Leeftijd: 18+
Dresscode: Klompen en laarzen
 
Hou onze Facebookpagina of dit evenement in de gaten voor meer informatie over de kaartverkoop! Er zullen net als de laatste keer twee verkoopavonden worden gehouden in Den Braai. Info over de kaartverkoop volgt!

Lees meer >
18-03 Drunense Duinenloop
18-03 Drunense Duinenloop Drunense Duinenloop

Het hardloopfestijn \" de Drunense Duinenloop \" vindt plaats op 18 maart. Vanaf het Raadhuisplein wordt er gestart. 
Voor jong en oud zijn er verschillende afstanden.
voor meer infomatie zie www.drunenseduinenloop.nl
 

Lees meer >
18-03 Braderie Plein Vlijmen
18-03 Braderie Plein Vlijmen Braderie Plein Vlijmen

Zondag 18 maart, van 11.00 uur - 17.00 uur, Braderie met diverse kramen en kinderattrakties.

Lees meer >
21-03 Mini cursus “Wat (w)eet jij?”
21-03 Mini cursus “Wat (w)eet jij?” Mini cursus “Wat (w)eet jij?”

Op 7 maart start de mini cursus “Wat (w)eet jij?” Een speelse en leergierige cursus die kinderen mee neemt in de wereld van (gezonde) voeding. We gaan op zoek naar welk eten “goed” voor ons is en laat ik ze zien (en proeven) dat groente en fruit super leuk, maar vooral héél erg lekker is!! We gaan knutselen, bewegen, kokkerellen en nog veel meer…
 
Is uw kind ongeveer tussen de 7 en 10 jaar oud en klaar om een reisje te maken naar de wereld van (gezond) eten? Geef ze dan nu op voor de cursus: “Wat (w)eet jij?” 
 
Liefs, 
Eefje 
 
Praktische informatie:
Data: 21 maart en 28 maart
Tijd: 14.30uur tot 15.30uur*
Kosten: €50,-
Locatie: De Zonnewijzer Drunen
Aanmelden kan tot en met 1 maart via: contact@coachingmeteefje.nl
 
*De les van 28 maart eindigen we met een leuke afsluiting voor de ouders van 15.30uur tot 16.00uur
 

Lees meer >
23-03 t/m 27-03 Toneelgroep KAT bij D'n Bork
23-03 Toneelgroep KAT bij D'n Bork Toneelgroep KAT bij D'n Bork

Kat speelt voor u: "De Italiaanse Meesterhand".
 
Een komische whodunnit.
 
Auteur: Norman Robbins
Regie: Michel Verdaasdonk
 
23, 24, 25, 26 en 27 maart bij D'n Bork Nieuwkuijk.
 
Meer informatie en kaarten via www.kattoneel.nl
 

Lees meer >
24-03 Gezellige playback avond bij Café Biljart Concordia Heusden
24-03 Gezellige playback avond bij Café Biljart Concordia Heusden Gezellige playback avond bij Café Biljart Concordia Heusden

Het duurt nog even maar zaterdag avond 24 maart hebben we weer een gezellige playback avond, dus geef je snel op loop ff gezellig binnen om jullie of je zelf op te geven!

Ik kijk naar jullie uit.

Café Biljart Concordia
Breestraat 6
5256 ED Heusden

Lees meer >
28-03 Mini cursus “Wat (w)eet jij?”
28-03 Mini cursus “Wat (w)eet jij?” Mini cursus “Wat (w)eet jij?”

Op 7 maart start de mini cursus “Wat (w)eet jij?” Een speelse en leergierige cursus die kinderen mee neemt in de wereld van (gezonde) voeding. We gaan op zoek naar welk eten “goed” voor ons is en laat ik ze zien (en proeven) dat groente en fruit super leuk, maar vooral héél erg lekker is!! We gaan knutselen, bewegen, kokkerellen en nog veel meer…
 
Is uw kind ongeveer tussen de 7 en 10 jaar oud en klaar om een reisje te maken naar de wereld van (gezond) eten? Geef ze dan nu op voor de cursus: “Wat (w)eet jij?” 
 
Liefs, 
Eefje 
 
Praktische informatie:
Data: 28 maart
Tijd: 14.30uur tot 15.30uur*
Kosten: €50,-
Locatie: De Zonnewijzer Drunen
Aanmelden kan tot en met 1 maart via: contact@coachingmeteefje.nl
 
*De les van 28 maart eindigen we met een leuke afsluiting voor de ouders van 15.30uur tot 16.00uur
 

Lees meer >
01-04 4e Editie Paasbest bij D'n Braai
01-04 4e Editie Paasbest bij D'n Braai 4e Editie Paasbest bij D'n Braai

Op zondag 1 april (1e paasdag) is het tijd voor de 4e editie van PAASBEST.

Een avondvullend programma met onder andere:
Met William Burg, Jeffrey Heesen, Rob van Daal & DJ Ludo.
 
Kaartverkoop aan de deur €7,50 (VOL=VOL), 18+

Lees meer >
06-04 De dames van RKDVC presenteren BLUE WHITE Teugels Los!
06-04 De dames van RKDVC presenteren BLUE WHITE Teugels Los! De dames van RKDVC presenteren BLUE WHITE Teugels Los!

De perdjûs draven door en willen graag met jullie 't Hart van Drunen op zijn kop zetten. Feestduo Kaaigezellig maakt er een feestje van! 
Verdere verrassingen zien jullie op de avond. Zet jezelf op aanwezig en nodig al je vrienden uit! 
 
Tijd: 22:00 - 03:30 
Entree: 5 euro 
Leeftijd: 18+ 
Dresscode: Blue White 
 
Informatie over de kaartverkoop volgt nog! 

Lees meer >
11-04 Repair Café Drunen gaat weer van start!
11-04 Repair Café Drunen gaat weer van start! Repair Café Drunen gaat weer van start!

Na een lange pauze is er weer een Repair Café in Drunen.
Na overleg met het Repair Café Elshout is besloten voortaan elke even maand open te zijn.
En dat voortaan op WOENSDAGAVOND.
 
Verder blijft alles bij het oude: de reparateurs zitten voor u klaar voor het repareren van bijvoorbeeld strijkijzers, stofzuigers, leren tassen, fietsen, houten speelgoed, lampen etc. Ook voor klein herstelwerk aan kleding kunt u terecht.
Datum: woensdag 21 februari
Locatie: wijkcentrum de Stulp Admiraalsweg 100 in Drunen
Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
 
Iedereen is van harte welkom! Reparatie is gratis, een kleine bijdrage is welkom.

Lees meer >
05-05 Freedom Party Vlijmen
05-05 Freedom Party Vlijmen Freedom Party Vlijmen

Ook Vlijmen heeft dus zijn eigen bevrijdingsfestival. Dit beloofd een geweldig feest te worden met optredens van Arjon Oostrom, Jeroen van Zelst, Rienie van de Kerkhof, Marco Meesters en de plaatselijke DJ Ludo. Earlybird tickets nu in de verkoop voor slechts 10 euro ( excl. 2,70 ticket- en administratiekosten )
 
 

Lees meer >
19-05 Sport play fun festival Vlijmen
19-05 Sport play fun festival Vlijmen Sport play fun festival Vlijmen

In samenwerking met sportcentrum de hoge heide worden op deze bijzondere dag verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het daadwerkelijke programma zal uiteraard nog volgen maar we willen een festivalsfeer (lees: ontspanning, zonnetje, goede muziek en fijn gezelschap) met sportactiviteiten combineren om zo geld in te zamelen voor het onderzoek naar rhapdoide niertumoren bij kinderen. 
Op 10 mei 2017 liepen we samen met ons zoontje het Prinses maxima centrum uit na zijn laatste, intensieve chemokuur. Omdat er nog zoveel onderzoek nodig is naar deze agressieve vorm van kanker zijn we ongeveer een jaar later begonnen met het inzamelen van geld op: https://www.doneeractie.nl/onderzoek-naar-rhabdoide-niertumoren/-5320
 
Beschik jij over een mega talent wat deze dag nog specialer kan maken?? Laat het ons dan weten. Wellicht past jouw activiteit wel perfect in ons programma en kunnen we er samen een onvergetelijke dag van maken.
zo zijn we o.a. op zoek naar:
- Spullen voor een veiling
- Een dj
- Mensen die willen assisteren bij activiteiten.
- Mensen die bijzondere activiteiten aanbieden voor jong en oud.
- Eventueel bekende personen die deze dag willen ondersteunen.

Stuur een mail via deze link
 

Lees meer >
20-05 t/m 21-05 11e route van de kunst
20-05 11e route van de kunst 11e route van de kunst

Op 20 & 21 mei 2018 is de 11e editie van de Route van de Kunst!

Verdere informatie volgt.
Lees meer >
09-06 De Pure Beleving good food & markt
09-06 De Pure Beleving good food & markt De Pure Beleving good food & markt

Na het grote succes van vorig jaar, en het heuglijke feit dat wij dit jaar alweer 12,5 bestaan, willen we iedereen van harte uitnodigen op zaterdag 9 juni 2018, op de Pure Beleving (Good Food & Markt). We gaan er samen met een aantal (lokale ondernemers), weer een gezellige happening van maken. Je kunt binnen en buiten lekker rondkijken, vragen stellen, shoppen en even zitten en puur & lekker eten en drinken. De kleintjes kunnen zich ook prima vermaken. We willen er graag met jullie allemaal een heerlijke dag van maken. Ben jij erbij op 9 juni? Bestel je alvast mooi weer?
 
De Pure Beleving -Aurelia voeding, coaching & ontspanning en Puur en Lekker Leven
Zaterdag 9 juni 2018
Eindstraat 50, 5151AE, Drunen -voormalig Café de Westhoek
11:00 tot 16:00 uur
Toegang: GRATIS
 
Tip: Breng contant geld mee. Er kan niet bij iedere ondernemer gepind worden.

Lees meer >
09-06 t/m 10-06 eFFect Festival 2018
09-06 eFFect Festival 2018 eFFect Festival 2018

Het heeft even geduurd, maar de kogel is door de kerk! eFFect Festival komt terug. We starten deze lente met de organisatie van dit echte makersfestival. Samen met jullie dus. Als je mee wil doen, mail dan naar meedoen@effectfestival.nl!
 
eFFect is een festival dat op een unieke manier wordt georganiseerd. We ondersteunen mensen in het waarmaken van maatschappelijke dromen en creatieve ideeën. Dat is een organisch proces dat uiteindelijk in het festival uitmondt. 
 
10-jarig bestaan Jeugdzorgboerderij De Locatie:
eFFect festival ontstond in 2013 als 5-jarig jubileum van Zorgboerderij De Locatie. Dat feestje groeide in twee natte en éen zonnige editie uit tot wat eFFect Festival nu is. In 2018 bestaat de boerderij 10 jaar, weer reden voor een feestje dus!

Lees meer >
10-06 Sint Hubertus Gilde te Drunen
10-06 Sint Hubertus Gilde te Drunen Sint Hubertus Gilde te Drunen

Voor het Sint Hubertus Gilde uit Drunen is 2018 een feestjaar in oktober bestaat het gilde
alweer 60 jaar na heroprichting. Het gilde is al heel wat ouder en is volgens de stukken
opgericht in 1560.
 
Om deze feestelijke gebeurtenis te vieren organiseren zij op 10 juni 2018 een
verbroederings dag met diverse gilden uit de gemeente Heusden en een gastgilde uit Leur.
Hopelijk is de Harmonie uit Drunen is op deze dag vertegenwoordigd .
 
Mocht na het lezen van dit artikel uw belangstelling gewekt zijn kom gerust langs bij ons
clubgebouw aan de Steegerf te Drunen, wij zijn aanwezig op de zondagen vanaf 10.30 uur,
nieuwe leden zijn van harte welkom.

Lees meer >
13-06 Repair Café Drunen gaat weer van start!
13-06 Repair Café Drunen gaat weer van start! Repair Café Drunen gaat weer van start!

Na een lange pauze is er weer een Repair Café in Drunen.
Na overleg met het Repair Café Elshout is besloten voortaan elke even maand open te zijn.
En dat voortaan op WOENSDAGAVOND.
 
Verder blijft alles bij het oude: de reparateurs zitten voor u klaar voor het repareren van bijvoorbeeld strijkijzers, stofzuigers, leren tassen, fietsen, houten speelgoed, lampen etc. Ook voor klein herstelwerk aan kleding kunt u terecht.
Datum: woensdag 21 februari
Locatie: wijkcentrum de Stulp Admiraalsweg 100 in Drunen
Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
 
Iedereen is van harte welkom! Reparatie is gratis, een kleine bijdrage is welkom.

Lees meer >
23-06 Drunens Wandelfestival 2018
23-06 Drunens Wandelfestival 2018 Drunens Wandelfestival 2018

Het Drunens Wandelfestival is een jaarlijks terugkerend wandelevenement. Op 23 juni 2018 vindt de eerste editie plaats. Wandelafstanden zijn: 8 – 15 – 25 kilometer.
 
Vertrek en aankomst:
Festivalterrein bij HV Avanti en FC Drunen
Torenstraat 146 – 150 in Drunen
 
De wandeling van 8 kilometer bestaat uit 1 route-lus.
De wandeling van 15 kilometer bestaat uit 2 route-lussen.
De wandeling van 25 kilometer bestaat uit 3 route-lussen.
 
Het festivalterrein is het kloppend hart van het evenement met o.a. een podium met muziekoptredens, een kinderfestivalterrein, marktkraampjes, bars, foodtrucks en ruime sta- en zitplaatsen voor de lopers en bezoekers.
 
Meer informatie en inschrijven via: www.drunenswandelfestival.nl

Lees meer >
30-06 t/m 01-07 10e editie Beachvolleybal toernooi
30-06 10e editie Beachvolleybal toernooi 10e editie Beachvolleybal toernooi

Zaterdag 30 juni en Zondag 1 juli op het Raadhuisplein in Drunen, de 10e editie van beachvolleybal toernooi Heusden!

Inschrijven kan via: www.beachvolleybalheusden.nl
Lees meer >
30-06 Zeepkistenrace Elshout 2018
30-06 Zeepkistenrace Elshout 2018 Zeepkistenrace Elshout 2018

Voor het 14e jaar organiseert Stichting Zeepkistenrace Elshout een feestavond in het Zeepkistenweekend. 
 
Zaterdag 30 juni 2018
 
Kaartjes in de voorverkoop: € 10,-
Eventueel kaarten aan de deur: € 12,50
Datum kaartverkoop volgt nog!
 
NIX 18!
Toegang vanaf 18 jaar.
 
De line up wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Lees meer >
01-07 Zeepkistenrace Elshout 2018
01-07 Zeepkistenrace Elshout 2018 Zeepkistenrace Elshout 2018

Voor het 14e jaar zal Stichting Zeepkistenrace Elshout een mooie race organiseren met aansluitend een feestavond.
 
Aanvang Zeepkistenrace: 13.00 uur
Einde Zeepkistenrace: 17.00 uur
Begin Feestavond 17.00 uur
Einde Feestavond: 22.00 uur
 
Entree gratis
NIX 18! 
 
De line up wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Lees meer >
29-08 Repair Café Drunen gaat weer van start!
29-08 Repair Café Drunen gaat weer van start! Repair Café Drunen gaat weer van start!

Na een lange pauze is er weer een Repair Café in Drunen.
Na overleg met het Repair Café Elshout is besloten voortaan elke even maand open te zijn.
En dat voortaan op WOENSDAGAVOND.
 
Verder blijft alles bij het oude: de reparateurs zitten voor u klaar voor het repareren van bijvoorbeeld strijkijzers, stofzuigers, leren tassen, fietsen, houten speelgoed, lampen etc. Ook voor klein herstelwerk aan kleding kunt u terecht.
Datum: woensdag 21 februari
Locatie: wijkcentrum de Stulp Admiraalsweg 100 in Drunen
Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
 
Iedereen is van harte welkom! Reparatie is gratis, een kleine bijdrage is welkom.

Lees meer >
07-09 t/m 09-09 Heusdense Havendagen 2018
07-09 Heusdense Havendagen 2018 Heusdense Havendagen 2018

Zet alvast in je agenda 7 t/m 9 september 2018 Heusdense Havendagen.
In 2018 viert Heusden zeven eeuwen geschiedenis. Voor de vesting Heusden is de ligging aan de Maas van groot belang geweest, zowel in de middeleeuwen als na de aanleg van de Bergsche Maas rond 1900. Zonder de scheepvaart op de Maas was Heusden er waarschijnlijk helemaal niet geweest. En ook nu nog vormt de stadshaven het kloppend hart van het stadje.
 
Om dat te vieren organiseren we een lang weekend vol scheepshistorie. Van 7 t/m 9 september 2018 worden de stadshaven en passantensteigers bevolkt door sleepboten, vracht- en visserijschepen en ander varend erfgoed. Heusden zal geuren naar teertouw en paling en gonzen van live muziek, spelletjes en maritieme ambachten.

Lees meer >
10-10 Repair Café Drunen gaat weer van start!
10-10 Repair Café Drunen gaat weer van start! Repair Café Drunen gaat weer van start!

Na een lange pauze is er weer een Repair Café in Drunen.
Na overleg met het Repair Café Elshout is besloten voortaan elke even maand open te zijn.
En dat voortaan op WOENSDAGAVOND.
 
Verder blijft alles bij het oude: de reparateurs zitten voor u klaar voor het repareren van bijvoorbeeld strijkijzers, stofzuigers, leren tassen, fietsen, houten speelgoed, lampen etc. Ook voor klein herstelwerk aan kleding kunt u terecht.
Datum: woensdag 21 februari
Locatie: wijkcentrum de Stulp Admiraalsweg 100 in Drunen
Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
 
Iedereen is van harte welkom! Reparatie is gratis, een kleine bijdrage is welkom.

Lees meer >
26-10 t/m 28-10 32e Boekenbeurs Vincentiusvereniging Mariënkroon
26-10 32e Boekenbeurs Vincentiusvereniging Mariënkroon 32e Boekenbeurs Vincentiusvereniging Mariënkroon

Boekenliefhebbers opgelet: de 32 editie van de boekenbeurs van de Vincentiusvereniging Vlijmen vindt dit jaar plaats op 26, 27 en 28 oktober 2018.
 
Noteer alvast in je agenda:
Vrijdag 26 oktober van 19.00u-21.30u
Zaterdag 27 oktober van 11.00u-17.00u
Zondag 28 oktober van 11.00u-17.00u.
 
Plaats: als vanouds op het terrein van Mariënkroon te Nieuwkuijk, met koffiecafé en pinautomaat!
 
Nadere info volgt.

Lees meer >